Nauka języka angielskiego i niemieckiego przez internet  

SLOWNICTWO.PL
serwis do utrwalania słownictwa
z języka angielskiego i niemieckiego

intensywna nauka słówek przez internet z lektorem


Login:  

Hasło:  
Zapamiętaj swoje dane
Rejestracja | Reset hasła



SŁOWNIK POLSKO-ANGIELSKI I ANGIELSKO-POLSKI
Z WYMOWĄ LEKTORA   (Przetestuj lektora)

Szukaj słówko lub wyrażenie:    
ą ć ę ł ń ó ś ź ż 
OPINIE UZYTKOWNIKÓW SERWISU
Opinie o serwisie Słownictwo.pl

Razem wpisów: 229

DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Autor serwisu nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników
przedstawiane na tych stronach

[ Poprz. ]  [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ]  [ 8 ]  [ 9 ]  [ 10 ]  [ 11 ]  [Nast.]

Terka
Pisanie było moją piętą achillesową. Myślę, że po tak gruntownym treningu z serwisem "Słownictwo" mocno je poprawię.

Bardzo przyjemny i wygodny sposób nauki. Próbowałam innych programów do ćwiczenia słówek. SŁOWNICTWO wygrywa z każdym. Życzę sobie i innym użytkownikom serwisu WYTRWAŁOŚCI a sukces murowany

Teresa Obrzut, 61 lat
Elbląg, 2007-08-12 00:25
 
Dawid481995



Panie Krzysztofie. Jestem bardzo zadowolony z pana strony. Bez niej nie miałbym ochoty uczyć się angielskiego. Dzięki niej miałem 6 z języka angielskiego. Trochę się zaniedbałem, ale postaram się to nadrobić. Serdeczne pozdrowienia.

Dawid Woś, 22 lata, uczeń Szk.Podst Nr 27 im. I.J.Paderewskiego
Rzeszów, 2007-07-24 15:10
 
Aimedaka
Na stronę weszłam przypadkiem
I nie ukrywam - myślałam, że będzie to kolejna strona, która w niczym właściwie nie pomaga

Mile się zaskoczyłam, gdyż po 3 dniach korzystania z serwisu mój zakres słownictwa powiększył się (moim zdaniem) o wiele.

Chodzę do klasy językowej i nie raz zdarza się, że z dnia na dzień do "wkucia" mamy ponad 100 słówek. Myślę, że dzięki tej stronie nauka pójdzie mi teraz dużo łatwiej.

Serdecznie pozdrawiam autora strony

Ula, 27 lat
2007-06-29 10:47
 
Mgraf1



Program jest kapitalny!!! Lektor bardzo wyraźnie tłumaczy, bardzo skuteczny system nauczania, zarazem przyjemny. Najlepsze w tym jest to, że można wprowadzać swoje słówka i korzystać z nich w pełnym pakiecie systemu.

Dla mnie to rewelacja, bo przynoszę ze szkoły Callana nowe słówka i szybko je utrwalam w tym programie. W ten sposób jestem dobrze przygotowana na następne lekcje.

NIESAMOWITY PROGRAM....!!! Pięknie dziękuję, na pewno będę długo z niego korzystała.

Małgosia, 51 lat
2007-06-17 10:09
 
Sweetlady



Byłam zadowolona z serwisu dopóki był darmowy. Jednak gdy to się zmieniło już nie mogłam się nim tak cieszyć... z prostego powodu - jestem w pierwszej klasie liceum, a więc nie zarabiam jeszcze na siebie i nie mogę sobie pozwolić na opłacanie serwisu.

Jednak dzięki temu, że K.Klonowicz to zauważył, mogę znowu zacząć naukę słówek , bo prawdę mówiąc byłam i myślę, że nadal będę zachwycona z tej tak przydatnej wielu ludziom strony

W krótkim czasie zdołałam się nauczyć wielu słów, które przydały mi się zaraz na początku nowego roku szkolnego. Teraz kiedy zaczynają się wakacje będę starała się każdego dnia korzystać z serwisu i wchłaniać maxymalne ilości słow (dzięki slownictwo.pl naprawdę jest to możliwe ) bo niestety w roku szkolnym nie ma kiedy zasiąść przed komputerem i zrelaksować się trochę poprzez zrobienie czegoś tylko dla siebie i nauczenie się j.angielskiego, który dziś jest nam tak potrzebny by moc się porozumiewać w całej Europie i nie tylko

Mam nadzieję, że moja opinia przekona do siebie jeszcze większa ilość osób chcących się nauczyć czegokolwiek Pozdrawiam wszystkich korzystających z serwisu oraz miłą jego obsługę

Adriana Marshall, 27 lat, uczennica Liceum Ogólnokształcącego
Racibórz, 2007-06-07 20:04
 
Isasi



Z serwisem związana jestem właściwie od początku. Śledziłam jak powoli powstawał i nabierał kształtu. Było mi smutno i przykro, kiedy mało brakowało, a serwisu by nie było. Widziałam, jak z "małego dziecka" przeistaczał się w bardzo zawodowy serwis.

Do dnia dzisiejszego korzystam z niego. Dzięki niemu też poszłam na kurs metodą Callana. To, że serwis ten tak pięknie wzrasta, jest zasługą Pana, Panie Krzysztofie. Jeszcze raz dziękuję.

Iza Grądzka, 62 lata
Białystok, 2007-06-04 21:07
 
Bjork



Slownictwo.pl to bardzo dobry portal. Uważam, że jest to najlepsza polska strona do nauki angielskiego słownictwa. Podoba mi się, że na efekty nauki nie trzeba tu długo czekać - widzi się je od razu.

Dzięki niemu można z zawrotną szybkością zapamiętywać słówka, a następnie bardzo szybko przywoływać je ze swojej pamięci, np. podczas mówienia po angielsku. Przy tym można uczyć się różnymi sposobami, dzięki czemu nauka nie jest nudna, ale naprawdę fascynująca. Przy tym daje mi tyle satysfakcji, że zaczynam wierzyć we własne możliwości

Tutaj wszystko staje się takie proste! Korzystanie z tego niesamowitego portalu daje jakby gwarancję sukcesu... w nauce języka.

Na lekcjach angielskiego w szkole uczymy się przede wszystkim gramatyki, którą trzeba rozumieć, a słówka zaraz zapominamy... Dlatego często myślimy: "nigdy nie nauczę się żadnego obcego języka", stresujemy się i z tym kojarzy nam się nauka angielskiego. To już jedno poważne utrudnienie.

Korzystanie z serwisu po lekcjach lub po pracy albo w wolnym czasie, np. na wakacjach w ogóle nie stresuje. Tu zapamiętywanie jest tak intensywne, jak na obozach językowych np. w Wielkiej Brytanii.

Wiele się tutaj nauczyłam i mam nadzieję na dalsze sukcesy. Wszystkim gorąco polecam!!!

Katarzyna Sienkiewicz, 26 lat, uczennica
Białystok, 2007-06-03 15:05
 
Kasia5



Nauka j.angielskiego na slownictwie.pl jest nad wyraz efektywna. Ciekawie dobrane są tematy lekcji. Nauka jest jakby zabawą. Sama przyjemność.

Bardzo dużą pomocą jest otrzymywanie słówek do powtórzenia. Pisanie w komputerze z możliwością otrzymania od razu prawidłowej odpowiedzi jest też bardzo pomocne. W ten sposób szybkość pisania słówek jest o wiele większa niż na papierze. Szybkość zapamiętywania słówek - dużo większa. Trzeba tylko być systematycznym.

Mieszkam w Górze, małym mieście i nauka na lekcjach prywatnych nie daje takiej szybkości poznawania języka. Jestem mgr farmacji, prowadzę swoją firmę i znajomość j.angielskiego teraz bardzo potrzebna jest w moim zawodzie i biznesie.

Wszystkich serdecznie zachęcam do korzystania z tej możliwości nauki języka a okaże się, że mniej czasu trzeba będzie przeznaczyć na naukę.

Elżbieta Borowczak, 65 lat, magister farmacji, prowadzi własną firmę
Góra, 2007-06-03 08:45
 
Pippi
Strona bardzo mi pomogła w utrwaleniu podstaw i dzięki niej jestem już na nieco wyższym poziomie w angielskim i teraz umiem już w pewnym stopniu dogadywać się po angielsku z Anglikami.

Mieszkam obecnie w Anglii i chodzę do angielskiej szkoły, więc chciałam się poduczyć języka i udało mi się. Mam nadzieję że dalsza nauka pozwoli mi opanowanie w większym stopniu znajomości słówek i przydatnych zwrotów.

Metoda nauki jest bardzo dobra i gratuluję pomysłu.

Pati, 23 lata, uczennica
Doncaster, 2007-06-02 20:39
 
Karolina2202



Na stronkę www.slownictwo.pl trafiłam przez przypadek. Po kilku lekcjach stwierdziłam, że jest to właśnie to czego potrzebuję, gdyż nie zawsze chce mi się uczyć słówek z zeszytu (w kółko powtarzanie tego samego każdego może zdołować). Na tej stronie widziałam jak mi idzie i czego mam się jeszcze douczyć.

Niestety, żaden, nawet najpiękniejszy zeszyt, nie da mi takiej możliwości. Tutaj mogłam sama zdecydować z jakiej kategorii słówek chcę się uczyć.

Nie ukrywam, że moja nauczycielka od języka angielskiego była zadowolona widząc to, jak wiele umiem słówek wykraczających poza program nauczania w szkole. Dzięki temu moje wypracowania stały się ciekawsze. Stronka jest naprawdę godna polecenia.

Pozdrawiam wszystkich.

Karolina Dąbrowska, 25 lat, zajmuje się aktorstwem, lekką atletyką, należy do kółka teatralnego prowadzonego w jezyku angielskim
Siedlce, 2007-06-02 10:17
 
Arek0109



Serwis bardzo pomocny w utrwalaniu sobie zarówno pisowni, jak i wymowy z lektorem języka angielskiego. Stanowi bardzo dużą pomoc w kształtowaniu się języka w świadomości ludzi uczących się owego języka. Ze względu na prostą formułę, serwis jest czytelny i zrozumiały dla wszystkich jego odbiorców.

Myślę, że ze względu na dużą przydatność owego serwisu w nauce j. angielskiego, postaram się jak najdłużej korzystać z tego typu sposobu na dodatkowe kształcenie swoich umiejętności językowych.

Arkadiusz Bednarek, 41 lat, rehabilitant, masażysta, psycholog
Włocławek, 2007-05-26 20:20
 
Malypiszon



Do tej pory mieszkałam we Wrocławiu i zajmowałam się domem. Obecnie mieszkam w Paramacie pod Sydney w Australii. Tutaj chodzę do szkoły językowej.

Teraz jeszcze bardziej strona slownictwo.pl mi się przydaje, bo dzięki możliwości tworzenia własnych baz danych mogę uczyć się słówek, które poznaje na kursie.

Naprawdę polecam te stronę.
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję panu Krzysztofowi.


Monika Marks, 37 lat, z Australii
Sydney, 2007-05-22 12:01
 
Vanilia
Należę do osób raczej zajętych i niestety nie mam już czasu na naukę angielskiego w szkole językowej. To spowodowało, ze postanowiłam znaleźć jakieś alternatywne rozwiązanie.

Któregoś dnia usiadłam przed komputerem i natknęłam się właśnie na stronę slownictwo.pl. Postanowiłam ją przetestować i okazało się, że jest to naprawdę świetne rozwiązanie.

Mimo zmęczenia po całym dniu zajęć jestem w stanie przyswajać naprawdę wiele nowych słów. Polecam serdecznie!

Agata Firlit, 33 lata, studentka teologii, wolontariuszka
Zakopane, 2007-05-21 14:50
 
Zombol



Bardzo dobra stronka. Uczę się angielskiego od zera od października zeszłego roku. Chodzę na Callana, aktualnie jesteśmy na 5 stage, lecz ja, przy pomocy stronki www.slownictwo.pl, pracując dodatkowo w domu, aktualnie zaczynam 8 stage.

Polecam osobom mającym problemy z pisownią i zapamiętaniem znaczenia słówek. Na stronkę trafiłem przypadkowo - poleciłem ją kilku znajomym i wszyscy, po wypróbowaniu jej byli mi wdzięczni za to znalezisko . Pozdrovionka!

Tomasz Zombol, 40 lat, http://picasaweb.google.pl/zombol1
2007-05-17 21:35
 
Vivaldi



Jestem studentem i zamierzam wyjechać za granice. Ten program jest 50 razy lepszy od programu zalecanego w szkole!!!. Dzięki temu programowi naprawdę szybko zdobywa się słówka.

Nie trać czasu na szukanie innego kursu bo i tak tu wrócisz a ten czas lepiej wykorzystać efektywnie. Po pierwsze jest to program efektywny i to się liczy. 70zł na 12 miesięcy, hahaha tyle picca + cola co miesiąc kosztuje. Lepiej być mądrzejszym i szczuplejszym - czy nie lepiej ten czas i kapitał zainwestować w siebie.

Uczę się metodą lepszą niż callan (80% czasu jest przeznaczone na konwersacje) w szkole ProEuropa w Tomaszowie Maz. Polecam.

A słownictwo.pl pomaga mi utrwalać i poznawać więcej i szybciej nowe słówka. Jednym słowem - English teraz to dla mnie rozrywka i zabawa. Dodam, że dzięki "słownictwu" przewyższam większość kursantów z ProEuropa (lepsza od callana). A przecież za to płacę.

Waldemar Fijalkowski, 39 lat, student
Łódź, 2007-05-16 21:15
 
Uncle



W 2006 roku założyłem własną firmę. Nie mam wykształcenia marketingowo-ekonomicznego, a potrzebowałem wiedzy o reklamie i marketingu. W Internecie jest tysiące stron, które oferują przydatną, praktyczną wiedzę za DARMO. Raporty, ebooki, artykuły, wszystko co chcesz. Jest tylko jeden warunek. 95% z nich jest po angielsku. Musisz znać angielski, aby z nich korzystać.

Musiałem nauczyć się czytać ze zrozumieniem po angielsku, żeby dowiedzieć się jak najwięcej o marketingu i móc zarabiać większe pieniądze. Znowu zauważyłem, że wcale nie jest ważne ile znasz czasów i czy znasz mowę zależną. Wszystko co potrzebujesz, aby ze zrozumieniem czytać po angielsku, to podstawowe czasy i słówka - DUŻO SŁÓWEK.

Ten serwis uczy słówek, więc jeśli chcesz naprawdę używać angielskiego,
czytać, słuchać i pisać (a nie tylko "umieć") to jest to dobre miejsc na
start.

Piotr Organista, 31 lat, copywriter www.MalaReklama.pl
Malbork, 2007-05-15 20:31
 
Acteerl
Na początku nie chciało mi się za bardzo korzystać z tej stronki do nauki słówek, ale jak zaczęłam to nie mogłam się oderwać. Super, bardzo się cieszę, że jest taka stronka w internecie i dzięki niej mam ochotę uczyć się nowych słówek Thanks for author :d

Acteerl, 25 lat
2007-04-26 18:00
 
Rafal1970
program jest o.k. bardzo pomaga w zapamiętaniu nowych slów, pozwala również utrwalić slówka poznane wcześniej.
bardzo pomaga w opanowaniu pisowni.

Rafal1970, 47 lat
2007-04-19 19:14
 
Jutynka
Przeslanie na skrzynke adresow, gdzie za darmo mozna uczyc sie angielskiego to swietny pomysl. Swiadczy to o braku waszej pazernosci. Ja pozostane wam jak najbardziej wierna.

Jutynka, 35 lat
Kolo, 2007-04-13 12:49
 
Matowa
Cóż mogę powiedzieć, program fajny, zapłaciłam już kolejny abonament, to chyba o czymś świadczy

Jednak jak z tym koniem - można zaprowadzić do wodopoju, ale nie można się za niego napić... Nie wystarczy za niego zapłacić, trzeba troszkę przy nim posiedzieć. Jednak opłaca się bardzo.

Dzięki, Krzysztof. Pozdrawiam.

Matowa, 59 lat
2007-04-12 14:13
 
[ Wcześniejsze opinie ]

Slownictwo.pl
Copyright © 2017 by EKLO Krzysztof Klonowicz


Regulamim serwisu   Polityka prywatności   Funkcjonalność   Program Partnerski   Kiosk   Blog   Kontakt